Toepassing

Spa’s en zwembaden

Ozon is het krachtigste ontsmettingsmiddel dat bekend is, het enige dat echt reageert op moeilijke omstandigheden (aanwezigheid van amoeben, enz.). De kleur van het met ozon behandelde water is werkelijk prachtig blauw; het laat geen smaak noch geur achter; ozon veroorzaakt in geen geval fermentatie van producten die de slijmvliezen irriteren.

Installatie en reductie van desinfectiemiddel:
De ozonisatie-apparatuur wordt eenvoudig geïnstalleerd met een bypas tussen het bestaande zandfilter en de toevoerleiding naar het zwembad.
Vermindert de consumptie van desinfectiemateriaal (chloor, enz.) tot 80%. Laat het water zonder geuren achter, minimaliseert het risico op vergiftiging of irritatie door desinfecterende materialen of hun residuen.

Samenvattend:
de injectie van ozon in water vernietigt bacteriën, micro-organismen en andere verontreinigingen, waardoor de behoefte aan chloorresidu in het water tot een minimum wordt beperkt en zo de vaak voorkomende problemen als conjunctivitis als gevolg van virussen, sinusitis, otitis als gevolg van streptokokken en gepropageerde stafylokokken worden vermeden.
Verbetert de coagulatie-uitvlokking van water, waardoor een lagere dosering uitvlokmiddel nodig is. Ozon genereert geen giftige stoffen en door zijn snelle werking is het veel effectiever en verandert het snel in zuurstof.

De ozon is ideaal voor spa’s en zwembaden.

Vlees en vis

Ozon bij het conserveren van vlees en vis. Vlees en vis zijn misschien wel de meest bederfelijke producten. Voor de conservering en opslag is kou en bevriezing vereist, maar dit is niet voldoende. Ziektekiemen en schimmels die aan de oppervlakte leven en door de kou verlamd zijn, krijgen hun kracht weer terug wanneer ze op kamertemperatuur komen.
Ozon vernietigt deze schadelijke stoffen en garandeert een totale eliminatie van schadelijke stoffen van het product. Bovendien wordt een mooiere presentatie verkregen, evenals neutralisering van geur.

Het verkrijgen van een aanzienlijke toename van de opslagtijd en een afname van het gewichtsverlies. Men kan stellen dat vlees dat in een atmosfeer zonder ozon wordt bewaard, in het algemeen meer gewicht verliest dan in een atmosfeer met ozon, met een gemiddelde van 0,7% tot3 %, afhankelijk van het soort vlees, vochtigheid, kamerbelasting en temperatuur.
De ozon zorgt ook voor een betere uitstraling/ presentatie van de koopwaar, door de vorming van schimmels en verrotting te voorkomen.

Naast het voorgaande, is de inkomende vis een speciaal onderwerp. Door grote afstanden tussen vangstplaats en consumptiecentra ontstaan transportproblemen.

Tijdens het vissen, in de opslagruimten van de vissersboten zelf, is ozonisatie noodzakelijk om deze compartimenten volledig steriel te houden; en het is zelfs raadzaam om de vis te wassen met “geozoneerd water”. Vervolgens in de vrachtwagens waar het naar de verbruikscentra wordt gebracht totdat het de distributiekamers voor de detailhandel bereikt; en vooral in viswinkels waar de koopwaar in de meeste gevallen bij kamertemperatuur aan het publiek wordt blootgesteld.

Een belangrijke rol die ozon hier speelt, is het onderdrukken van onaangename geurtjes die vis veroorzaakt. Met name in toonbanken van viswinkels, gekoelde vitrines met vis en zeevruchten. Hier zorgt ozon voor behoud van de gezonde uitstraling van zeevruchten en vis en vermijdt het ongemak dat de geur van de vis mogelijk voor de klant veroorzaakt.

Groenten en fruit

Fruit is één van de meest delicate soorten voedsel als het gaat om conservering en opslag.

Er zijn verschillende soorten fruit die in korte tijd bederven. Ze bevatten een hoog waterpercentage van ongeveer 90%, waardoor de opslagruimte een hoge relatieve vochtigheid heeft. Deze vormt het meest geschikte klimaat voor de ontwikkeling van kiemkolonies en het bevorderen van fermentaties. Deze samenloop van omstandigheden is de oorzaak van onaangename geuren, verslechtering van uiterlijk van het fruit en nog belangrijker, na het leegmaken van het pand is volledige desinfectie nodig om ziektekiemen en schimmels uit de vorige voorraad te verwijderen en te voorkomen het zich verspreidt naar de nieuwe voorraad.

Ozon beschermt niet alleen het fruit tegen de vorming van schimmels en bacteriekolonies, maar houdt het pand ook gedesinfecteerd en vermijdt zo de kostbare desinfectie die deze tussen twee opeenvolgende zendingen vereist.
De ozon vertraagt de rijping met 20 tot 30%, wat het mogelijk maakt om de bewaartijd aanzienlijk te verlengen, de overdracht van smaken en geuren wordt onderdrukt, waardoor een gelijktijdige opslag in dezelfde kamer van diverse soorten fruit mogelijk is.

Door zijn geur verwijderende werking vernietigt ozon ethyleengassen, die de meeste soorten fruit produceren, waardoor wordt voorkomen dat smaken van de ene soort op de andere worden overgedragen.

Waswater voor voorgesneden salades, fruit en groenten

Het gebruik van ozon bij het wassen van salades en groenten stelt ons in staat om water te verkrijgen met een mate van zuiverheid die op andere manieren onbereikbaar is. Het desinfecterende vermogen en de totale afwezigheid van chemische producten in het product maken dit systeem de ideale keuze voor dit type proces.

Met ozonresiduen van 2 ppm in het waswater kunnen oppervlakte verontreinigings-verminderingen van meer dan 90% worden bereikt, die gelijk zijn aan of beter zijn dan die bereikt met chloorgehalten van 50 ppm.
Het andere voordeel is dat het gebruikte water na het wassen niet verontreinigd is, waardoor de lozingen op het riool geen producten bevatten die niet zijn toegestaan. Het product heeft geen veranderingen in kleur, kwaliteit en textuur, waardoor de halfwaardetijd soms wordt verlengd.

Ozon is zeer effectief tegen micro-organismen in groenten en fruit en tegen schimmels en gisten.

Hotels, horeca, klinieken en ziekenhuizen

Met onze speciaal ontworpen draagbare apparatuur voorzien we in de vraag naar snelle dagelijkse desinfectie van hotelkamers (horeca in het algemeen), verpleeghuizen, klinieken en ziekenhuizen, zonder gebruik van chemische producten.

Het elimineert niet alleen geurtjes die op lakens, gordijnen, banken, tapijten of toiletten achterblijven, maar vernietigt ook virussen, schimmels en schadelijke ziektekiemen die worden geproduceerd door bijvoorbeeld tabak, lichaamsgeur, leidingen, ontlasting, urine en resulteert in het verkrijgen van een gezond en milieuvriendelijke omgeving.
Bovendien kan ozon worden gebruikt voor het verwijderen van geurtjes en desinfectie in vuilnisbakken, wasruimten, airconditioning en ventilatiesystemen.

Verzorgingshuizen

Ouderen lopen meer kans op infecties door de fysiologische veranderingen die het lichaam ondergaat als gevolg van het verouderingsproces zelf en door de afname van de afweer en het immuunsysteem.

Hoe goed de hygiënische en schoonmaakomstandigheden in deze centra ook zijn, ze vereisen over het algemeen veel ventilatie. Regelmatig niet aanwezig omdat ouderen geen tocht kunnen verdragen en in de winter de buitentemperatuur voorkomt dat de ramen kunnen blijven open staan, zodat bestaande ventilatie schaars is, wat resulteert in een ijle omgeving.

Evenzo genereren afhankelijke mensen en de vele bezoekers een geur, welke het gevoel van ongezonde en onaangename omgeving vormt.

Dankzij het gebruik van ozon kunnen alle problemen die zich op dit soort plaatsen voordoen, worden vermeden, vanwege de geur neutraliserende kracht en de desinfecterende werking, waardoor zowel ouderen, hun verzorgers als bezoekers kunnen profiteren van een omgeving zonder besmetting, ziektekiemen en een prettige schone en frisse lucht.

De toepassing is zeer breed, zoals douche, badkamer, toiletten, bezoekkamers, gym, eetkamers, keukens etc..

We bieden speciale draagbare apparatuur voor het verwijderen van geuren en zuivering van omgevingen op al die plaatsen waar het nodig is.

Waterbehandelingen

Sommige toepassingen van ozon bij de behandeling van drinkwater zijn de sterilisatie van alle vormen van bacteriën en virussen; gereproduceerde sedimenten, eliminatie van smaak, geur en kleur; oxidatie van sulfamedicijnen, cyaniden en algen; eliminatie van voorlopers van trihalomethaan en oxidatie van organisch materiaal: bijvoorbeeld fenolen, detergenten en pesticiden.

Ozon is zo’n sterk kiemdodend middel dat slechts een paar micro-organismen per liter nodig zijn om de kiemdodende werking te meten.
Watertroebelheid wordt verwijderd door ozonisatie door een combinatie van chemische oxidatie en ladingsneutralisatie. De colloïdale deeltjes die troebelheid veroorzaken, worden in suspensie gehouden door negatief geladen deeltjes die door ozon worden geneutraliseerd.
Ozon vernietigt de stoffen waaruit vieze geuren komen.
Ozon vernietigt ook colloïdale materialen door oxidatie van organische materialen.

Geozoniseerd water garandeert een water dat vrij is van bacteriën, virussen, chloor en schadelijke stoffen voor het lichaam. Met zuurstof verrijkt water bevordert de stofwisseling van het lichaam.

Luchtbehandelingen

Ozon is het beste anti-bacterieel-, anti-viraal en desinfectiemiddel, vanwege zijn grote oxiderende kracht.

Het desinfecterende vermogen is veel beter dan dat van chloor en, op fluor na, is ozon het meest effectief.
De desinfecterende werking is gebaseerd op de vernietiging van talloze kolonies en micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels, algen, schimmels en sporen) die ziekten veroorzaken.

Zijn werking voor het elimineren van geuren wordt verkregen, niet door een slechte geur te verdoezelen, maar door een echte chemische vernietiging ervan, waarbij door de reactie de meeste geuren van anorganische oorsprong worden geëlimineerd. Zo elimineren kleine concentraties ozon tabaksgeuren, lichaamsafscheidingen, keukengeuren, voedselverwerking, enz. Ozon zet zeer giftig koolmonoxide om in onschadelijk kooldioxide.

Ozon steriliseert de lucht en verrijkt deze met zuurstof. In perfect toelaatbare hoeveelheden werkt het voor mensen effectief als een bacteriostatisch middel en anti-schimmel.
In lucht ontleedt het gemakkelijk en zeer snel, onder normale omstandigheden van druk en temperatuur. Daarom kan het niet worden verpakt voor transport.

Het lijdt geen twijfel dat de lucht die we inademen, aan kwaliteit kan worden verbeterd. Wetenschappers uit verschillende landen zijn het erover eens dat OZON, als desinfectiemiddel, zonder risico het meest effectieve product is dat door de mens wordt gebruikt, omdat het geurtjes verwijdert en organische en anorganische besmetting effectief vernietigt.

Andere toepassingen

De toepassingen van ozon zijn zeer uitgebreid, elk probleem van desinfectie, conservering, geurverwijdering, waterbehandeling in het algemeen kan met ozongeneratoren worden behandeld.

 • Koelkamers
 • Conservering
 • Wassen van groenten en fruit
 • Airconditioning
 • Desinfectie kantoren, woningen, bars, clubs en restaurants
 • Bingo en casino’s
 • Vissersboten
 • Bibliotheken
 • Vergaderzalen
 • Toiletten
 • Supermarkten
 • Vuilnisopslag
 • Bioscopen en theaters
 • Scholen
 • Medische kabinetten
 • Busstations en bushokjes
 • Bloemenwinkels
 • Fitness en sportclubs
 • Vleesindustrie
 • Sportcentra
 • Koeltransport
 • Enz.